THE STORY OF A BOY

THE STORY OF A BOY CALLED KIM JAEJOONG

Guys.. try not to tear.. (credits baidu bar for original story & me for translating)
ท่านทั้งหลาย จงอย่าร้องไห้

Once during dance practice, the boy fell.. he thought it was normal to fall when dancing. But this time he couldn’t get back, his knees was hurting like crazy, he balled up and started shaking in the corner of the room, the leader, Yunho, w/o saying a word, carried the boy on his back and took him to the nearest hospital, at the split second that the emergency room door was closing, the boy saw four familiar figures on the other side of the door. Worrying for him, praying for him.

ในระหว่างการซ้อม เขาได้ล้มลง เขาคิดว่ามันคงจะเป็นเพียงการหกล้มธรรมดาๆเหมือนกับการหกล้มทั่วๆไปเวลาที่เต้น แต่เขาก็กลับไปซ้อมต่อไม่ได้  หัวเข่าของเขาเจ็บจนแทบบ้า เขาขดตัวและตัวสั่นอยู่ที่มุมหนึ่งของห้องซ้อม หัวหน้าวงอย่างยุนโฮเข้ามาอุ้มเขาขึ้นไปและพาไปส่งที่โรงพยาบาลที่ใกล้ที่สุด ที่ประตูของห้องฉุกเฉินที่กำลังจะปิดลง เขามองเห็นคนที่คุ้นเคยสี่คนอยู่อีกด้านหนึ่งของประตู  พวกเขากำลังเป็นกังวล และภาวนาให้เขาอยู่

The doctor said his right knee is pretty much gone, he needs surgery asap and it’s a major surgery so he needs to rest for a long time post-op, but the boy refused, the 2nd day after his surgery, he arrived at the Seoul Olympic stadium with the rest of the members, like his schedule, he met with his fans, before the meeting, Yunho was by his side all the time, didn’t leave his side for even a second. During the fan meet, they asked what does Changmin want for new years, Changmin’s answer “ I wish for hyung to get better soon”

คุณหมอบอกว่าหัวเข่าข้างขวาของเขาบาดเจ็บค่อนข้างมาก และต้องได้รับการผ่าตัด asap ซึ่งเป็นสาขาหนึ่งของการศัลยกรรม ซึ่งเขาก็ต้องใช้เวลานานในการพักฟื้น แต่ว่าเขาได้ปฏิเสธ วันที่ 2 หลังจากที่เขาได้รับการผ่าตัด เขามาที่ Seoul Olympic stadium ในส่วนของที่พักของสมาชิกคนอื่นๆเหมือนในตารางงานของเขา เขาพบกับแฟนๆ และก่อนงานมีตติ้งนั้น ยุนโฮได้อยู่ข้างกายเขาตลอดเวลา ไม่ได้อยู่ห่างเขาเลยแม่เพียงเสี้ยววินาที  ในระหว่างการมีตติ้งนั้น  พวกเขาถามชางมินว่าอยากได้อะไรในวันปีใหม่นี้ ซึ่งคำตอบของชางมินนั้นก็คือ “ ผมขอให้ฮยองหายเร็วๆครับ ”

 The boy hates crying, he looked down, tried his hardest not to let his tears fall, he finally looked at the fans, he saw them crying for him, his heart was breaking, he picked the microphone and said “ I’m not hurting at all, really, please don’t cry for me, let’s face each other with smiles, please?” this is the first the boy has lied to everyone, it was within 24 hours of his surgery, how can it not hurt? But he toughed it out, for the love he has for his fans.

เขาซึ่งเกลียดการร้องไห้ได้ก้มหน้าลง พยายามอย่างยากเย็นเพื่อที่จะไม่ให้น้ำตาหยดลงมา เขามองไปที่แฟนๆที่กำลังร้องไห้ให้กับเขา มันทำให้เขารู้สึกใจสลาย ( เวอ่ร์ไปม่ะ – -* ) เขาหยิบไมค์ขึ้นมาแล้วเอ่ยขึ้นว่า “ ผมไม่ได้เป็นอะไรมากจริงๆ กรุณาอย่าร้องไห้ให้ผมเลย เรามายิ้มให้กันและกันดีกว่านะครับ ” นี่เป็นครั้งแรกที่เขาได้โกหกทุกๆคน เขาเพิ่งผ่านการผ่าตัดมาใน 24 ชั่วโมง มันจะไม่เจ็บได้อย่างไร แต่เขาก็ไม่ได้ไปสนใจมัน เพื่อความรักที่เขามีให้กับแฟนๆ ( – -* แปลแล้วงงเอง )

He finally recovered, he celebrated with his friends, on the drive home, he was pulled over by the police for drinking and driving, Yunho came to pick him up at the police station w/o a word, but the boy knew he has disappointed Yunho and others.

ในที่สุดเขาก็สามารถกลับมาได้อีกครั้ง เขาไปฉลองกับเพื่อนๆ และในขณะที่เขาขับรถกลับบ้าน เขาถูกจับโดยตำรวจในข้อหาเกี่ยวกับการดื่มเครื่องดื่มมึนเมาและการขับรถ ยุนโฮมาช่วยเขาที่สถานีตำรวจ เขารู้ว่าตัวเองทำให้ยุนโฮและคนอื่นๆต้องผิดหวัง

The boy was kept in silence by the company for two weeks, he knows that this is actually the lightest punishment for his foolish actions, and he knew his member have begged the company many many times, so that he’s not going to get kicked out. Because of it. He insisted in the next fan meet, he will apologize to everyone. That was the first time the boy has shed tears in front of his fans, .. when his fans said that they forgive him and they still love him.

เขาได้ถูกทางบริษัทพักงานเป็นเวลา 2 สัปดาห์ เขารู้ตัวว่านั่นเป็นการลงโทษที่เบาที่สุดแล้วสำหรับการกระทำที่โง่ๆเช่นนั้น เขารู้ว่าสมาชิกในวงคนอื่นๆได้ขอร้องทางบริษัทหลายต่อหลายครั้งที่จะไม่ให้เขาต้องออกไป เขายืนกรานว่าจะต้องอยู่ในงานมีตติ้งครั้งต่อไปให้ได้ และเขาก็จะขอโทษทุกๆคน และนั่นเป็นครั้งแรกที่เขาน้ำตาร่วงต่อหน้าแฟนๆของเขา เมื่อแฟนๆบอกแก่เขาว่า พวกเขาให้อภัยและยังคงรักเขาอยู่เสมอ

This boy, is Kim JaeJoong, a member of the hottest group in Korea. DBSK. The company gave him the stage of name of YounWoon Hero JaeJoong. So whenever the boy wants to cry, he reminds himself he can’t.. because he’s Hero JaeJoong and a Hero doesn’t cry.. a hero will fight ’til the end and win the battle.

เขาคนนั้นคือ คิม แจจุง  สมาชิกของกลุ่มศิลปินที่ร้อนแรงที่สุดในเกาหลี ….ดงบังชินกิ…. ทางต้นสังกัดได้ให้ชื่อเขาในวงการว่า ยองอุง ฮีโร่ แจจุง เมื่อไรก็ตามที่เขารู้สึกอยากจะร้องไห้  เขาจะเตือนตัวเองว่า  เพราะเขาคือ ฮีโร่ แจจุง  และฮีโร่นั้นไม่ร้องไห้ ( ฮีโร่อันนี้หมายถึงฮีโร่ ไม่ใช่หมายถึงชื่อของแจจุง ) ฮีโร่นั้นจะต้องสู้ต่อไปจนจบ และก็จะขนะการประลองนั้น

 

Credit :: Baidu bar
English Translate :: Erwin Noblez
Thai Translate :: Armygive*@Snowkimji.invisionplus.net

ถึงบทความจะเก่าแล้ว แต่ก็ชอบอะ
ต้องขอบใจน้อง Armygive ที่แปลมาให้อ่านอีกที

Advertisements
This entry was posted in TVXQ & SJ. Bookmark the permalink.

One Response to THE STORY OF A BOY

  1. wilawan says:

     แจกะยุน หึๆๆ รักกันจิงๆ น้องมินก็น่ารัก  แต่ว่าทำไมไม่มีพูดถึงน้องมิคกะน้องจุนซูเลยนะเนี่ย

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s